Hva det handler om

Den casebaserte undervisningen er tilpasset idrettselever i alderen 16-19 år, og går over 2 skoletimer. Det er ønskelig at elevene har gjennomført e-læringskurset om idrettsernæring på vår kursportal i forkant av undervisningen, slik at alle stiller med litt bakgrunnskunnskap. Det legger grunnlaget for delaktige elever og gode diskusjoner rundt casene som gjennomgås. Vi oppfordrer også trenere, helsesøstere og ansatte på skolene til å gjennomgå e-læringskursene og delta i undervisningen.

Ski-toppidrett

Matlagingskurset er et ekstra tilbud til de skolene som har tilgang på skolekjøkken, hvor vi går fra teori til praksis. Kurset tar ca. 2 timer, og elevene får lage to enkle og smakfulle retter fra vår Spis smart kokebok. Målet er å inspirere elevene til å lage mat selv, og gi de tips og oppskrifter til enkel, næringsrik og god mat som er bra for en idrettsutøver. Vi tar oss også tid til å dekke fine bord og spise sammen til slutt. Trivsel rundt matbordet og matglede er noe vi setter høyt i Sunn Idrett.

Det er først og fremst ski- og toppidrettsgymnas som samarbeider med våre fire særforbund (langrenn, skiskyting, friidrett og orientering) som får dette tilbudet. Vi tar også i mot henvendelser fra andre skoler som har idrettselever og ønsker samme undervisningsopplegg. 

Hva koster det?

Caseundervisning, 2 x 45 min.: 4000 kr + reiseutgifter
Matlagingskurs, 2 timer: pris på forespørsel

Hvordan man bestiller

Du kan sende din henvendelse til post@sunnjenteidrett.no. 

Skoleåret 2012/2013

I skoleåret 2012/2013 gjennomførte vi et undervisningsopplegg for 12 ski- og toppidrettsgymnas over hele Norge. Undervisningsopplegget besto da av to deler. Del 1, som ble gjennomført i høstsemesteret, innebar et casebasert foredrag om prestasjonsernæring og et praktisk matlagingskurs, som beskrevet ovenfor. Del 2 ble gjennomført i vårsemesteret, hvor elevene fikk et foredrag om mental trening og prestasjonsutvikling. Dette var basert på den mentale treningssticken som er utarbeidet av Olympiatoppen, og som alle elevene fikk tilgang til (basic versjon).

Vi fortsetter arbeidet mot toppidretts- og skigymnas, som er en viktig målgruppe for Sunn idrett. Vi har foreløpig bare kapasitet til å undervise om prestasjonsernæring, men oppfordrer skolene til selv å sette fokus på mental trening og prestasjonsutvikling.

Ski-toppidrett2

Skigymnas

Ski-toppidrett3