Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Spansk omelett med grønnsaker og ost

Du trenger

1 porsjon:

  • 100 gram grønnsaker
  • 50 gram potet
  • 1 ss smør
  • 2 stk egg
  • 25 gram revet gulost

Slik gjør du det

  1. Skrell grønnsaker og poteter, og kutt dem i grove biter.
  2. Ha smør i en stekepanne og stek grønnsakene og potetene i ca. 2 minutter.
  3. Visp sammen eggene i en bolle, og hell over slik at det dekker grønnsakene og potetene.
  4. Rør rundt jevnlig til omeletten begynner å sette seg.
  5. Topp omeletten med ost, og legg et lokk over stekepanna. Kokkens tips! Har du ikke et lokk, kan du bruke aluminiumsfolie.
  6.  Stekes på middels varme til omeletten har satt seg/blitt fast og osten er smeltet.

Kokkens tips:
*Du kan gjerne også tilsette kjøttrester!

Oppskriften og foto er hentet fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)

Denne retten er en fin måte å få brukt opp rester på. Den kan brukes som en rask middag, lunsj, matpakkemat eller en god frokost.

Chat med Sunn Idrett