Slik gjør du det

  1. Bruk en blender, hurtighakker eller smoothie maker, som moser fruktkjøttet til puré.
  2. Vask, rens og evt. skrell og del opp frukt og/eller bær.
  3. Tilsett evt. yoghurt, juice, krydderurter, frø e.l.
  4. Ha alle ingrediensene i beholderen og kjør til en flytende masse.

 

Smoothie bør drikkes med det samme.

Smoothie tips:

  • Tynnere konsistens? Tilsett litt juice eller melk.
  • Tykkere konsistens? Bland ut med yoghurt, biola eller banan for å få en mer kremaktig konsistens.
  • Bruk godt moden frukt – det gir mer smak og bedre konsistens.
  • Frys ned smoothie i ispinneformer
  • Har du godt modnet frukt du ikke rekker å spise opp? Vask, rens og evt. skrell frukten, del den opp i mindre biter og legg alt i poser i fryseren til neste gang du skal lage smoothie.
  • Har du bananer eller epler i en smoothie, bør du ta i noen dråper med lime eller sitron slik at fruktkjøttet ikke blir brunt.
  • Ikke kjør kiwi for lenge i hurtighakkeren. Hvis steinene blir knust, smaker de som pepper.

Smoothies er en tyktflytende og forfriskende drikk som er laget av most, hel frukt eller bær, isbiter og evt litt juice eller yoghurt – et deilig mellommåltid.