Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Kremet kylling i ovn

Du trenger

4 porsjoner:

  • 300 gram fullkornspasta
  • 400 gram kyllingfilet
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk pastinakk
  • 150 gram sellerirot

Urtesaus:

  • 4 ss Flytende Melange
  • 1 ss timian
  • 1 ss rosmarin
  • 0.5 ss oregano
  • 6 ss siktet hvetemel
  • 1 liter melk
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du det

  1. Kok pastaen i halvparten av den angitte tiden på pakken.
  2. Varm opp ovnen til 200 grader.
  3. Del kyllingfiletene i biter. Kutt brokkolien i små buketter, gulrøttene i skiver og pastinakk og sellerirot i cirka 1×1 cm store terninger.
  4. Urtesaus: Varm opp en kjele på middels høy varme med flytende margarin. Ha i timian, rosmarin og oregano og rør rundt. Rør inn hvetemelet til blandingen slipper kjelen. Tilsett melken, 1 dl av gangen, og rør kontinuerlig til sausen koker. La sausen småkoke i 3 minutter mens du rører av og til. Smak til med salt.
  5. Ha grønnsaker, kylling og pasta i en ildfast form. Hell over sausen.
  6. Stek kyllingen i ovnen på midterste rille i 40 minutter.

Tips!

Frys gjerne ned i porsjonsstørrelse, så har du en rask middag i bakhånd!

Denne «alt i en form»-retten er enkel å lage og full av gode smaker. Perfekt for hektiske hverdager når du vil spare tid og minimere oppvasken som blir igjen etterpå.

Oppskrift og bilde er hentet fra Mills AS.

Chat med Sunn Idrett