Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Hjemmelaget knekkebrød

Du trenger

  • 2 dl store havregryn
  • 2 dl sammalt grov rug
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 dl linfrøkjerner
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl vann

 

Slik gjør du det

  1. Bland alt i en bolle og rør det sammen. La deigen stå og svelle i 20-30 minutter
  2. Legg et smurt bakepapir i en langpanne. Fordel deigen utover med en slikkepott. Deigen skal fylle hele brettet, pass på at tykkelsen er jevn.
  3. Steking: stekes på nederste rille i ovnen. Først 10 min på 175 grader, ta brettet ut og skjær i passende store ruter. Stek videre i 45 min på 175 grader. Ta ut knekkebrødene, legg hele bakepairet med knekkebrødene på over på en rist.
  4. Sett ovnen på 150 grader og sett knekkebrødene inn igjen i ca 25 minutter.
  5. Slå av ovnen, la stekeovnsdøra stå på gløtt og la knekkebrødene stå inne i ovnen til den er kald, eller eventuelt over natten.
  6. Brekk knekkebrødene fra hverandre og legg dem i en kurv. Unngå boks med lokk, da blir de fort myke.

Det tar litt tid, men er verdt det!

Enkelt å lage og knasende godt! Hjemmelaget knekkebrød smaker enda bedre enn de du kjøper i butikken. Også perfekt som mellommåltid.

Chat med Sunn Idrett