Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Håkon Jarvis Westergårds fiskegrateng

Du trenger

  • 500 gram fisk
  • 3 dl makaroni
  • 4 dl melk
  • 3 spiseskjeer smør
  • 3 egg
  • 4 spiseskjeer mel
  • 1 teskje revet muskatnøtt
  • 5 stk raspede gulrøtter (pleier å tilsette 1 spiseskje sukker og 1 spiseskje sitronsaft).
  • Griljermel nok til å dekke overflaten av retten

Slik gjør du det

  1. Del opp fisk i terninger og legg i formen.
  2. Kok makaroni og legg i formen.
  3. Lag hvitsaus ut av melk, mel, smør og muskatnøtt.
  4. Avkjøl sausen litt og bland inn egg.
  5. Hell over sausen over og bland godt.
  6. Strø over geriljemel.
  7. Stekes på 200 grader i 45 min.
  8. Kok poteter.
  9. Rasp gulrøtter, tilsett evt. 1 teskje sukker og 1 teskje sitronsaft.

Serveringstips: 

Server fiskegratengen sammen med poteter og raspede gulrøtter, og NYT!

Chat med Sunn Idrett