Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Gulrotbrød

Du trenger

  • 2,5 dl lettmelk
  • 2,5 dl gulrotjuice (evt. frokostjuice eller appelsinjuice)
  • 50 gram fersk gjær/1 pose tørrgjær
  • 100 gram smør (mykt)
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt nellik
  • 500 gram revne gulrøtter
  • 100 gram hakkede valnøtter
  • ca. 5 dl grovt mel
  • hvetemel

Slik gjør du det

  1. Varm opp melk og juice til 37 grader (fingervarmt), smuldre gjøren i en bolle og tilsett den lunkne væsken.
  2. Bland i (mykt smør), salt, ingefær og nellik samt de fint revne gulrøttene og hakkede valnøttene.
  3. Tilsett det grove melet og bland inn hvetemel til en litt klissete deig.
  4. La deigen stå til heving i ca. 45 min.
  5. Ha i mer hvetemel slik at du akkurat kan klare å trille en stor bolle og flere små boller (se bildet over), legg de på et bakepapir.
  6. La etterheve i ca. 30 min.
  7. Pensle med egg og strø over havregryn (store) eller frø (linfrø eller solsikkefrø).
  8. Stekes i nedre del av ovnen ved 200 grader i ca 30-40 minutter.
  9. Avkjøl på rist.

 

Tips! Gulrotbrød er et saftig og næringsrikt brød som du kan variere med til brødmåltidene. Det kan også være godt som tilbehør til supper eller salater.

Chat med Sunn Idrett