Slik gjør du det
- Varm opp melk og juice til 37 grader (fingervarmt), smuldre gjøren i en bolle og tilsett den lunkne væsken.
- Bland i (mykt smør), salt, ingefær og nellik samt de fint revne gulrøttene og hakkede valnøttene.
- Tilsett det grove melet og bland inn hvetemel til en litt klissete deig.
- La deigen stå til heving i ca. 45 min.
- Ha i mer hvetemel slik at du akkurat kan klare å trille en stor bolle og flere små boller (se bildet over), legg de på et bakepapir.
- La etterheve i ca. 30 min.
- Pensle med egg og strø over havregryn (store) eller frø (linfrø eller solsikkefrø).
- Stekes i nedre del av ovnen ved 200 grader i ca 30-40 minutter.
- Avkjøl på rist.
Tips! Gulrotbrød er et saftig og næringsrikt brød som du kan variere med til brødmåltidene. Det kan også være godt som tilbehør til supper eller salater.