Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Grove horn med fyll

Du trenger

  • 400 gr hvetemel
  • 200 gr fullkornsmel
  • 150 gr havregryn
  • 1 pose tørrgjær
  • ½ ts salt
  • ½ ts sukker
  • 50 gr smør
  • 5 dl melk
  • 1 egg
  • sesamfrø

+  ønsket fyll

Forslag til fyll:

Tacofyll:
0,5-1 kjøttdeig/karbonadedeig stekes og tilsett taco-seasoningmix
150-200 gr revet ost (mais og eller løk hvis man ønsker det).

Ost & skinke:
150-200 gr revet ost
1 pkn smårettskinke
Oregano
Pepper

Ost & oregano:
150-200 gr revet ost
oregano
pepper

Tips! Her er det bare å bruke fantasien når det gjelder fyll og prøve seg frem.
Hornene blir også kjempegode hvis du lager de uten fyll og spiser med ditt favorittpålegg.

Ønsker man å lage fine horn, bytter man ut fullkornsmel og havregryn og bruker 750 gr hvetemel.

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en kjele.
  2. Bland sammen alt det tørre mens smøret smelter.
  3. Tilsett melka i kjelen med det smelta smøret, og varm opp til 37 °C
  4. Hell i smøret og melka i bollen med det tørre.
  5. Elt deigen, 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd.
  6. La deigen forheve i ca. 30 minutter.
  7. Sett på stekeovnen på 210°C over og undervarme, eller 180°C varmluft.
  8. Etter heving elter du deigen, får du deler den i 2 og kjevler ut til to sirkler.
  9. Del hver sirkel i 8 deler – her kan du bruke et pizzahjul.
  10. Ha i ønsket fyll og rull sammen hver bit. Start ytterst og rull innover.
  11. Hvis man ønsker kan man pensle hornene med egg og drysser over valmuefrø.
  12. Stekes i ca.15-18 minutter (avhengig av hva slags og mengde fyll). Steketid uten fyll er ca. 12 min.

 

La gjerne hornene avkjøles på rist før servering.

Hornene er kjempefine å fryse – da kan du raskt varme opp når du har behov for et raskt og godt måltid.

Chat med Sunn Idrett