Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Focaccia

Du trenger

  • 50 g gjær
  • 5 dl vann
  • 1 ss sukekr
  • 2 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 12 dl hvetemel
  • 1-2 ts havsalt (til å strø på toppen)

Slik gjør du det

  1. Løs opp gjæren i lunkent vann
  2. Tilsett sukker, salt, olje og mel
  3. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs.
  4. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har doblet størrelsen
  5. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir.
  6. Hell deigen utover og trykk så den blir jevn i panna, la den etterheve ca 30-40 minutter.
  7. Før du steker heller du over litt olivenolje og strør på havsaltet.
  8. Stekes på midterste rille i ovnen ved 200 gradfer i ca 25 minutter.

Et deilig brød som kan brukes til det meste; både som nistealternativ og til supper og salater.

Kilde: brodogkorn.no

Chat med Sunn Idrett