Slik gjør du det

Med denne oppskriften på eltefrie baguetter blir bakingen en lek! Den eltefrie deigen krever lite innsats, og gjør du deigen klar kvelden i forveien kan du nyte rykende ferske og saftige baguetter til frokost. Rug gir brødet ekstra smak og saftighet, så baguettene passer også fint i matpakka.

  1. Bland 350 gram siktet rugmel, 150 gram sammalt rugmel, 0,25 teskje tørrgjær og 1,5 teskje salt i en stor bolle.
  2. Tilsett 4 dl vann og bruk en slikkepott eller tresleiv for å samle ingrediensene til en deig.
    Dekk bollen med plast og la den stå over natten på kjøkkenbenken (i minst 8 timer, og ikke mer enn 18 timer).
  3. Neste morgen vil deigen vil være klissete, så dryss rikelig med rugmel over kjøkkenbenken før du har deigen over på benken. Dryss så godt med rugmel over deigen.
    Bruk en deigskrape eller hendene for å samle deigen. Brett kantene inn mot midten cirka 12 ganger, eller til du har en deig du enkelt kan jobbe med.
    Del deigen i to emner og rull emnene ut til baguetter. Legg baguettene på et bakepapir, lag noen snitt på toppen og dekk til med et kjøkkenklede.
  4. La baguettene etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.
    Sett ovnen på 260 grader.
  5. Sett baguettene inn i ovnen og stek på midterste rille i 30 minutter.

 

Nyt de eltefrie baguettene nystekte eller i matpakka, med ditt favorittpålegg.

Tips! Vil du ha baguetter allerede i dag? Bruk 1 pakke tørrgjær og la deigen heve i 1 time første gang.

 

Oppskrift og bilde har vi fått av vår samarbeidspartner Mills.